Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обов’язковий предмет у першому класі — шахи!

Учні школи «Вільних та небайдужих» на стадіоні СКА запалили вогонь знань.

Торік Холдинг емоцій «!Фест» відкрив у Львові початкову школу «Вільних та небайдужих» (вул. Клепарівська, 39а). Цього року учні школи запалили вогонь знань на стадіоні СКА.

З 1-го класу обов’язковим предметом є шахи, є тут театральна студія, айкідо, плавання на базі басейну СКА.

«Учні вчаться за спеціально розробленими програмами, — розповідає мама першокласника пані Ольга. — Особлива увага — математиці. Є група продовженого дня, де діти роблять уроки. Якщо комусь потрібні додаткові завдання, вчитель «підтягує» цих дітей. Тут діти не бояться висловлювати свою думку, піднімати руку, не бояться робити помилки. Тому школа і називається «Вільних та небайдужих».

Мама учня розповіла, що діти взяли шефство над сиротинцем, там проводили майстер-класи з виготовлення карамелі. Таким чином виховується небайдужість.

Як розповів співзасновник «!Фесту» Юрко Назарук, найкраща інвестиція, яка може бути у дітей та місто — це школа.

«Ми ніколи не працювали в освіті, тому підходимо до цієї справи з нуля, — каже пан Юрко. — Труднощів насправді неймовірно багато, тому точно не знаємо, як правильно робити, але знаємо, як робити зле. Найбільше наше досягнення — всі наші діти чекали 1 вересня. Вони хотіли йти в школу! Наша стратегічна мета — відкрити 5 шкіл у Львові і 100 — в Україні».

Як з’ясувала журналіст «ВЗ», школа ця платна: 5−6 тис. грн (залежно від програми) на місяць.

Схожі новини