Передплата 2024 ВЗ

Медики заявили, що шашлик — смертельно небезпечний

  • 03.09.2018, 08:58
  • 1 009

М’ясні страви на мангалі і грилі значно підвищують ризик розвитку хвороб серця.

Вчені з Оксфордського університету провели дослідження, яке показало, що захоплення барбекю може виявитися смертельно небезпечним. Кожні 10 років люди, що займаються приготуванням м'ясних та інших страв на мангалі або грилі, збільшують ризики розвитку різних серцевих захворювань на 3%, повідомляють «Коментарі».

Як з'ясувалося, в групу ризику потрапляють всі громадяни, які використовують в якості палива для приготування їжі вугілля, деревину або деревне вугілля хоча б раз на тиждень. Однак дослідження також показало, що ризики розвитку серцевих хвороб цілком оборотні, якщо замість твердих видів палива м'ясо або інші продукти будуть готуватися на електричній плиті або на газу.

Фахівці підкреслили, що при приготуванні страв на відкритому вогні з використанням зазначених видів палива вивільняє токсичні хімічні сполуки, що впливають також на розвиток рак легенів, шкіри та сечового міхура.

Експерти радять утриматися від занадто частого приготування шашлику, замінивши звички на їх більш здорові варіанти.