Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стан Балуха катастрофічно погіршився

  • 01.09.2018, 19:45
  • 682

Стан здоров’я українського активіста Володимира Балуха, який голодує понад п’ятьмісяців у Криму, сильно погіршився. Його обіцяють відправити в карцер.

Про цеповідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз у «Facebook».

«Мені вночі повідомили, що Володимир Балух дуже погано себе почуває. Також сказали, що його хочуть відправити на яму», — написав Чийгоз.

Як пояснив у коментарі «Крим.Реалії» Чийгоз, що мова йде про відправку в карцер.

Нагадаємо, ув'язнений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тис. Гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Схожі новини