Передплата 2024 «Добра кухня»

10 звичних продуктів, що уповільнюють процес схуднення

  • 01.09.2018, 19:08
  • 4 453

Як часто ми починаємо займатися спортом, а потім кидаємо, тому що так і не бачимо бажаного результату. Можливо причина в нашому раціоні харчування?

Якщо ж Ви вирішили серйозно почати займатися спортом тоді необхідно і змінити звички в їжі, пише ivetta.

1. Яловичина. Не дарма яловичина схожа на мармуровий камінь адже вона містить багато куль жиру. Будьте уважні, яловичина також містить холестерин. Якщо Ви вирішили худнути, то віддайте свою перевагу м'ясу курки, кролику, індика, риби або кальмарам.

2. Сіль. Сіль зустрічається в більшості продуктів харчування, в тому числі в овочах і фруктах. Тому наш організм не потребує великих кількостей солі. Денною нормою для людини є 1 ч. ложка. Не забувайте, що 1 грам солі затримує 100 грам води, що відповідно погіршує процес схуднення.

3. Білий рис. В процесі очищення рис втрачає половину своїх корисних властивостей, тому його краще замінити коричневим неочищеним рисом.

4. Мюслі. Часто мюслі, які ми бачимо на прилавках магазинів містять багато цукру. Тому, не дивлячись на їх користь, ми отримуємо зворотний результат. Кращим варіантом буде купити вівсяну кашу і самостійно додати в неї улюблені фрукти.

5. Ізюм. Ізюм також дуже калорійний. Ціла чашка родзинок — це 600 кілокалорій, що становить практично половину денної норми калорій для людини.

6. Солодкі фрукти. До солодких фруктів відносять виноград, вишні, черешні, банан. Повністю виключати зі свого раціону солодкі фрукти не варто, але зверніть увагу на кількість їх споживання. У жодному випадку не їжте фрукти ввечері або вночі.

7. Насіння соняшнику. 100 г. насіння соняшнику містять 520 кілокалорій. Краще замінити насіння соняшнику на не обсмажені гарбузове насіння, додане в салат.

8. Мед. Ніхто не сперечатиметься з корисними властивостями меду, але велика кількість спожитого меду може стати причиною зайвої ваги. Ідеально буде одна чайна ложечка меду в день.

9. Твердий сир. Крім кальцію більшість твердих сирів мають жирність 40−50%. Краще замінити твердий сир кисломолочним сиром або бринзою.

10. Фруктові соки в пакетах і газована вода. У кожній склянці соку або ж газованої води міститься багато цукру. А, як відомо цукор не містить ні вітамінів, ні корисних мінералів. У 10 грам цукру 70 кілокалорій. Найкраще споживати чисту воду або зелений чай.

Якщо ви виключить з раціону рекомендовані продукти, які заважають схуднути, ви відразу помітите, що зайва вага почне йти набагато швидше. І не забувайте обов'язково пити багато води протягом дня — не менше 2 літрів.

Схожі новини