Передплата 2024 ВЗ

Проблеми працевлаштування українців у Польщі перевірять вищі органи аудиту Польщі та України

У Польщі на сьогодні працює близько 300−500 тисяч українців

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан та Президент Вищої палати контролю Республіки Польща Кшиштоф Квятковські під час робочої зустрічі у Львові, 30 серпня 2018 року, підписали Львівську декларацію співробітництва та партнерства між вищими органами аудиту України та Польщі.

Відповідно до положень Львівської декларації, сторони співпрацюватимуть у галузі проведення міжнародних координованих аудитів у сферах охорони навколишнього середовища, зокрема щодо транскордонного переміщення небезпечних відходів, а також попередження та ліквідації катастроф, науки та інновацій, соціальної політики та захисту прав і свободи громадян.

«У зв'язку з цим, не відкладаючи у довгу шухляду, ми разом з паном президентом Кшиштофом Квятковські відразу даємо доручення нашим органам вивчити питання щодо проведення у наступному році міжнародного паралельного аудиту щодо реагування на проблеми, пов'язані з переміщенням, працевлаштуванням та соціальним захистом громадян на території держав Україна та Польща. Координацію цього аудиту бере на себе Рахункова палата України», — підкреслив Валерій Пацкан.

«У Польщі на сьогодні працює близько 300−500 тисяч українців. Дуже важливо, щоби вони відчували, що їх добре сприймають, що вони працевлаштовані на тих самих умовах, що і поляки, щоби вони почували себе в нашій країні добре» — наголосив Кшиштоф Квятковскі.

Схожі новини