Передплата 2024 «Добра кухня»

США закликали Росію припинити провокації в Азовському морі

  • 31.08.2018, 08:56
  • 562

США засудили ворожі дії Росії в Азовському морі і Керченській протоці щодо суден, що прямують в українські порти.

Про це йдеться в заяві офіційного представника Державного департаменту США Хізер Нойєрт.

«Росія, починаючи з квітня, затримала сотні комерційних суден, а за останні тижні зупинила щонайменше 16 комерційних суден, які намагаються потрапити в українські порти», — зазначила вона.

За словами представника Держдепу, дії Росії в Азовському морі є ще одним підтвердженням того, що Кремль намагається дестабілізувати ситуацію в Україні та ігнорує норми міжнародного права.

«Ми закликаємо Росію припинити утиски міжнародного судноплавства в Азовському морі і Керченській протоці», — додала Нойерт.

У Держдепартаменті також нагадали, що Вашингтон підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, що з квітня 2018 року Росія почала затримувати іноземні судна, які прямують в порти Бердянська і Маріуполя, під час їхнього проходу через Керченську протоку. Дії росіян суперечать міжнародному договору, згідно з яким Азовське море є морем внутрішнього користування як для України, так і для Росії, і його можуть вільно використовувати дві сторони.

Україна веде переговори з країнами Євросоюзу і США про введення санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Схожі новини