Передплата 2024 ВЗ

Порошенко призначив 2 суддів до Верховного суду, яких визнали недоброчесними

  • 31.08.2018, 08:38
  • 492

Президент Петро Порошенко призначив двох суддів до Верховного суду — Валентину Сімоненко та Сергія Слинька, які отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності.

Відповідні укази про призначення суддів Сімоненко та Слинька розміщені на сайті президента.

Валентину Сімоненко призначено на посаду судді Верховного Суду у Касаційний цивільний суд.

У висновку Громадської ради доброчесності щодо Сімоненко йдеться про невідповідність даних її декларації встановленим з інших джерел. Зокрема вона не внесла в декларацію декілька компаній свого колишнього чоловіка.

Крім того, у висновку повідомляється про зв’язки Сімоненко із співробітницею влади окупованого Криму (її сестра) та неодноразові поїздки на окупований півострів.

Сімоненко звинувачували в ігноруванні звернень громадської організації «Родичі Героїв Небесної Сотні» з проханням сприяти розслідуванню кримінальних справ стосовно суддів, які були причетні до ухвалення рішень проти активістів.

Також Сімоненко робила критичні заяви щодо ідеї електронного декларування.

Іншого суддю Сергія Слинька Порошенко призначив на посаду судді Верховного Суду у Касаційний кримінальний суд.

У висновку Громадської ради доброчесності щодо Слинька також йдеться про його невідповідність на посаду судді Верховного Суду, зокрема через «підрив авторитету до судової влади в суспільстві і віри народу в правосуддя».

Це твердження стосується засудження Юрія Луценка на чотири роки.

«У квітні 2013 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ під головуванням Слинька розглядала судові рішення щодо Юрія Луценка і змінила їх в частині незначного зменшення цивільного позову, а в решті — залишила без змін», — йдеться у висновку.

Схожі новини