Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кравчук хоче від Порошенка пенсію

  • 30.08.2018, 16:58
  • 641

Перший президент Леонід Кравчук хоче, аби його теперішній колега Петро Порошенко призначив йому пенсію.

Про це він сказав сказав в інтерв'ю «Главком»

Сьогодні 2 президенти з 5 отримують зарплату — це Петро Порошенко і Віктор Ющенко (користуючись правом довічного грошового утримання). 2 президенти за минулий рік отримали по третині млн грн виплат. Натомість Леонід Кравчук і Леонід Кучма отримують лише депутатську пенсію, пише видання, але не вказує сум.

«Хай їм буде соромно, діючому президентові, зокрема. Мало того, що ми не отримуємо президентські зарплати, я отримую пенсію депутата. Аби я до цього не був депутатом, то у мене не було б пенсії взагалі. Я це питання ставив і ставлю часто перед ними», — заявив Кравчук.

«Я проживу за ту пенсію, яку мені дають, але справа не в тому. Навіть президент Білорусі Лукашенко зробив так, щоб Станіславу Шушкевичу призначили пенсію (приблизно $ 220). Я їм кажу, призначте мені 5 копійок. Я буду журналістам казати про президентську пенсію у 5 копійок і навіть не ображатимуся.

Але коли я позбавлений взагалі статусу президентського утримання та визнання після президентської роботи, то те, що записано в Конституції, що ця посада довічна, виглядає посміховиськом. Я це питання ставив перед Кучмою, коли він був президентом, перед Ющенком, перед Януковичем і перед Порошенком", — додав перший президент.

Схожі новини