Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Понад тисячу тіл загиблих на Донбасі досі не ідентифікували», — Ірина Геращенко

  • 30.08.2018, 14:18
  • 444

Уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що досі не вдалося ідентифікувати тіла понад тисячі в Донецькій і Луганській областях.

Про це вона розповіла під час конференції у четвер, повідомляє «Укрінформ».

За її словами, такі дані наводить міжнародний комітет червоного хреста.

«Я думаю, що жоден з нас, жодна сторона не зможе усвідомити повні масштаби трагедії, кількість загиблих і зниклих до закінчення цієї війни. Ми не маємо повної інформації з окупованих територій», — сказала Геращенко.

При цьому вона зазначила, що українська сторона ставиться до питання пошуку зниклих безвісти «без політизації» та завжди передає ідентифіковані тіла рідним як на тимчасово окуповані території, так і до Росії.

Політик додала, що тільки в 2017 році було ідентифіковано 71 особу, 18 тіл загиблих було передано до ОРДЛО.

«Якщо ми ідентифікували тіло або його останки, його потрібно передати родині для того, щоб там його поховали і з ним могли попрощатись. Цього року, 7 лютого, тіла двох загиблих ми вже передали країні-агресору. На жаль, подібних речей від РФ ми не бачимо — вони і про своїх людей не дбають, і українців — катують», — констатувала Геращенко.

Вона також повідомила, що МКЧХ має обмежений доступ до окупованих територій, всі роки військового конфлікту на Донбасі жодного разу не був допущений до тюрем, де утримують українських заручників та політв'язнів.

Схожі новини