Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протикорабельні ракети і катери: стало відомо, як США допоможуть Україні

  • 30.08.2018, 09:41
  • 341

В рамках надання США військової допомоги Україні пріоритетним буде озброєння для Військово-морських сил через загрозу з боку РФ в Азовському і Чорному морях.

Про це експерт Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк розповів «Радіо Свобода».

«Вікно можливостей» відкрито. І зараз, наскільки я знаю, в першу чергу мова йде про постачання озброєнь для Військово-морських сил. Адже існує реальна загроза в Азовському морі, а також в Чорному морі «, — зазначив він.

Бланк вважає, що Росія намагається вдарити по економічному добробуту України і, можливо, навіть буде загрожувати блокувати Одесу, погрожувати висадкою десанту на березі Азовського моря — щоб спровокувати українську армію.
«Тому, наскільки мені відомо, Сполучені Штати, безсумнівно, нададуть Україні патрульні катери, які будуть використані, щоб захистити українську берегову лінію. А ще зараз обговорюється питання про постачання протикорабельних ракет, які можна використовувати для того, щоб відбити можливу російську морську атаку в українських територіальних водах або біля них «, — сказав він.

Бланк зазначив, що 250 млн доларів, які конгресмени заклали у військовому бюджеті США для допомоги Україні не така вже й велика сума, і вона як раз може бути витрачена на те, щоб купити патрульні судна, на придбання військових кораблів.

«А ще вони будуть витрачені на посилення оборонних можливостей країни в цілому. Як саме — вирішувати урядам України і США. Але загалом Україна терміново повинна зробити свою систему морської оборони і оборони країни в цілому набагато серйозніше, ніж зараз», — підкреслив експерт.

Схожі новини