Передплата 2024 ВЗ

Росія і Туреччина домовилися про наступ на півночі Сирії, — Лавров

  • 29.08.2018, 20:13
  • 609

Росія і Туреччина домовилися про підготовку операції проти терористів угруповання «Фронт ан-Нусра» у сирійському регіоні Ідліб за участю сил режиму президента Башара Асада.

Про це заявив міністр закордонних справ Р Ф Сєргєй Лавров, передає Європейська правда.

«Дуже сподіваюся, що західні партнери не стануть потурати провокаціям, інсценуванням і не будуть перешкоджати антитерористичній операції в цій зоні деескалації проти «Фронт ан-Нусра», — сказав він.

Ідліб, притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил, був вражений хвилею повітряних ударів і обстрілів цього місяця, в можливій прелюдії до повномасштабного урядового наступу. США застерегли від будь-якого застосування там хімічної або біологічної зброї і пообіцяли «рішучу відповідь» у разі атаки в Ідлібі. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, закликала Москву відмовитися від нових масових бомбардувань у регіоні.

Росія виступає за відмежування сирійської опозиції від терористів в Ідлібі при одночасному проведенні операції проти «Фронт ан-Нусра», заявив міністр закордонних справ. Збройна опозиція, за його словами, готова на переговори з Асадом.

«Між Москвою та Анкарою повністю існує політичне розуміння. Необхідно терміново відмежувати нормальних збройних опозиціонерів від бандитів з „Фронт ан-Нусра“ і одночасно підготувати операцію проти цих терористів, зробивши все, щоб мінімізувати ризики для цивільного населення», — підкреслив Лавров.

Тим часом НАТО підтверджує масштабне нарощування сил російського військово-морського флоту в Середземному морі біля берегів Сирії. У Міноборони Р Ф заявляють, що США в цей час нарощують на Близькому Сході угруповання носіїв крилатих ракет.

У квітні адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей у районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.

Схожі новини