Передплата 2024 ВЗ

Кабмін зберіг аналогове TБ на частині території України

  • 29.08.2018, 17:52
  • 693

Кабінет Міністрів України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують із Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і місцевих телекомпаній, що не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У тексті постанови Кабміну і пояснювальній записці до нього, зазначено, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має визначити низку каналів, які продовжать своє мовлення до 31 грудня поточного року з метою захисту національного інформаційного простору України на час переходу країни від аналогового до цифрового телемовлення.

Зокрема, до таких каналів належатимуть канали на територіях, суміжних з українсько-російським кордоном, у зоні ООС, у Криму, а також канали мовлення НСТУ і місцевих телекомпаній, що не мають ліцензій на цифрове мовлення.

Список таких каналів, згідно з постановою Кабміну, буде визначений Нацрадою окремо.

Кабмін також доручив Держпецзв’язку у дводенний термін доопрацювати постанову в частині уточнення термінів і суб'єктів, що здійснюють мовлення.

Як повідомлялося, раніше Нацрада з телерадіомовлення звернулася до Кабміну з проханням зберегти аналогове телемовлення на прикордонних територіях, для НСТУ і місцевих телекомпаній.

У червні Кабінет Міністрів України пролонгував терміни використання радіотехнологій аналогового телевізійного мовлення до 31 серпня 2018 року для всіх областей, окрім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення — 31 липня 2018 року.

Схожі новини