Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі малюють «пухнастий» мурал

Мурал із зображенням кота на одеській вулиці Буніна ще не завершений, однак вже встиг поповнити список «родзинок» Південної Пальміри. Над ним працює молода художниця зі Сполучених Штатів Америки, зареєстрована під ніком BKFoxx.

За словами організатора проек­ту Олени Орлової, американська гостя побачила котів художни­ка і скульптора Михайла Реви в одно­му з одеських ресторанів і зацікавилася, де саме можна побачити таких вусатих смугастиків. Їй сказали, що такого чо­тирилапого «населення» в Одесі повно у кожному дворі. Американка взяла фо­тоапарат і пішла мандрувати одеськи­ми вуличками і двориками. «Свого ге­роя» дівчина зустріла в одному з дворів на Дерибасівській.

Це вже не перший в Україні мурал ху­дожниці BKFoxx. Торік американка на­малювала мурал у Києві — на будинку поліції Печерського району. На стіні зо­бражено чоловіка у джинсах і берцях, який нахилився, щоб руками захистити ромашку, що росте серед розкиданих інструментів і шурупів. Американка тоді працювала над муралом і у сніговицю, і у дощову погоду. До речі, це перша будів­ля поліції в Україні, яку прикрасив яскра­вий мурал.

Схожі новини