Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міського голову Конотопа депутати відправили у відставку, він збирається до суду

  • 29.08.2018, 13:13
  • 898

Міського голову Конотопа Сумської області Артема Семеніхіна відправили у відставку, але він збирається оскаржувати це рішення у суді.

Сталося це після того, як на сесії 28 серпня через небажання більшості депутатського корпусу проголосувати бюджет на 2018 рік міський голова оголосив перерву у засіданні до 12 вересня, повідомляє Укрінформ.

«Депутати зараз хочуть добитися тільки одного — прийняття кадрових рішень. З огляду на це, поки депутати не наважаться на прийняття бюджету, я оголошую перерву до 12 вересня, якщо ви будете готові проголосувати за бюджет раніше, я сесію оголошу провести і вночі», — звернувся на сесії до депутатів Семеніхін.

Опоненти мера не приховували, що справді хочуть відправити того у відставку.

«Порядок денний 26-ї сесії прийнято за основу. Міський голова повинен поставити порядок денний в цілому і потім по питаннях голосувати. Неможливо ставити питання про прийняття бюджету, без затвердження порядку денного. Він боїться, бо першим питанням там стоїть — припинення повноважень міського голови, а друге — бюджет, тому він боїться і не ставить пропозицію порядку денного в цілому на голосування», — прокоментував голова фракції «Солідарність» у Конотопській міськраді Тарас Омельченко.

Отож, вирішивши не чекати до осені, опозиційно налаштовані депутати по обіді 28 серпня у приміщенні Конотопської райради за зачиненими дверима продовжили, за їх словами, 26 сесію.

Під час свого засідання вони 26 голосами, або необхідними двома третинами від загальної кількості депутатів, підтримали рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Конотопа Артема Семеніхіна та секретаря Конотопської міської ради Олени Багрянцевої. Також під час цього засідання було ухвалено міський бюджет на 2018-й рік.

Визначилися депутати і з тим, хто виконуватиме обов’язки секретаря Конотопської міськради. Більшістю (21 голос — «за») була підтримана кандидатура Тетяни Сизон (фракція «Рідне місто»). Також було затверджено заступників голови: ними стали представник БПП Тарас Омельченко (перший заступник), Інна Пащенко з «Самопомочі», а також екс-депутат міськради та журналіст Володимир Максименко.

Однак Семеніхін назвав згадані вище рішення незаконними, заявивши, що буде обов’язково оскаржувати їх у суді.

«Сьогодні у Конотопській міськраді стався переворот, таке собі „ГКЧП“. Те, що відбулось потім у районній раді — продовження вакханалії, яка триває більше 2 років. … Відтепер разом із командою однодумців ми вступаємо в активну фазу боротьби: будемо позиватися до суду, оскільки не визнаємо прийняті більшістю депутатів рішення про припинення повноважень міського голови, його заступників та секретаря міської ради», — заявив А. Семеніхін у своєму вечірньому відозверненні до громади у Facebook.

Схожі новини