Передплата 2024 «Добрий господар»

На Прикарпатті колишній футболіст доглядає футбольне поле з кіньми

Футбольне поле у Тисмениці колишній футболіст доглядає перевіреним дідівським способом.

Великі патріоти своєї малої батьківщини. Вони живуть у кожному місті, містечку, селі, хутірці, вулиці, дворі. Скажімо, як ось цей 60-річний чоловік із райцентру Тисмениці на Прикарпатті — Мирон Квочак. Його, здавалось би, непримітну працю на благо рідного краю підмітив і оцінив мій колега, тележурналіст, а колись — коментатор місцевого футболу Богдан Нагорняк.

«Були роки коли тисменицький „Хутровик“ міг дати прочухана другій команді київського „Динамо“, на рівних битися із сімферопольською „Таврією“, — згадує пан Богдан» — Мирон Квочак грав тоді у нападі.

У цій команді виблискували таланти Ярослава Думанського, Сергія Турянського та багатьох інших чудових виконавців. Нема нині вже того футболу. Втім, Мирон Квочак, який ніколи не зраджував рідному стадіону, і досі доглядає за ним.

Так само, як Мирон Квочак, залюблений у рідну землю, Богдан Нагорняк підносить свого краянина на заслужений п’єдестал. Ставить у приклад іноземцям, які часом над міру хизуються власними досягненнями.

«Минулими вихідними в іспанській ЛаЛізі знаменита „Барселона“ грала на виїзді проти „Реала Вальядоліда“, — каже пан Богдан. — Поле під час того поєдинку було у жахливому стані. Бо в іспанській Прімері немає Мирона Квочака. А у нас, у Тисмениці, він є!».

Схожі новини