Передплата 2024 «Добрий господар»

За 7 місяців «Львівгаз» протранспортував 794 млн м куб газу

  • 29.08.2018, 10:03
  • 479

Впродовж семи місяців 2018 року ПАТ «Львівгаз» протранспортувало 794,2 млн. м куб газу, що на 28,8 млн. м куб менше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше на Львівщині споживання газу скоротило населення.

Найбільше скорочення обсягу зафіксовано серед побутових споживачів Львівської області. За 7 місяців 2018 року населення зменшило споживання на 22,5 млн куб. м, підприємства ТКЕ — на 2,6 млн куб. м. Установи та організації, що фінансуються з державного бюджету, промислові підприємства та релігійні організації майже не зменшили свої показники споживши 24,7 млн куб м, 91,4 млн куб м та 2,2 млн куб м відповідно.

Зменшення споживання блакитного палива призводить до погіршення фінансового стану ПАТ «Львівгаз». Окрім того, надходження тарифної виручки за послуги з транспортування газу пов`язано із сезонністю споживання газу. Тому в літні місяці тарифна виручка значно менша, ніж в холодну пору року.

«Основні роботи з обстеження, ремонту та профілактики газорозподільної системи Львівщини та ще низка запланованих заходів, котрі дають змогу забезпечити безаварійне та безперебійне газопостачання ми проводимо в літній період, а от грошей в цей же період отримуємо мізер. Відтак ми просто не в змозі покрити витратити компанії», — зазначив Директор технічний ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Тариф на розподіл природного газу єдине джерело надходження коштів до компанії, за рахунок нього й формується тарифна виручка. А встановлений НКРЕКП тариф на розподіл природного газу не покриває економічно обґрунтованих витрат компанії. Зокрема, вже за перше півріччя 2018 року ПАТ «Львівгаз» отримало збиток у розмірі 80,7 млн гривень

Інфомаційна довідка:

ПАТ «Львівгаз» — компанія, яка займається розподілом природного газу через розподільчі газопроводи на території Львівської області. Це найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації. Щороку компанія транспортує приблизно 1,5 мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Природний газ потрапляє до споживачів Львівщини через розподільчі мережі ПАТ «Львівгаз». Загальна довжина розподільних газопроводів в області становить 24 712,284 км, з яких розподільні 16 638,736 км, та газопроводи-вводи 8 073,548 км. Регулювання тиску газу здійснюється за допомогою 4 267 газорегуляторних пунктів та 72 781 будинкових регуляторів.