Передплата 2024 ВЗ

Чи загрожують Україні транскордонні перевезення небезпечних відходів?

  • 28.08.2018, 16:58
  • 509

У четвер, 30 серпня, у Львові збереться керівництво Львівського територіального відділення рахункової палати та президента Вищої палати контролю Республіки Польща Кшиштофа Квятковські.

Зустріч зумовлена необхідністю проведення Міжнародного координованого аудиту щодо стану дотримання Базельської конвенції про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів.

Нагадаємо, Базельська конвенція про контроль за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх видаленням з 1989 року є однією з найглобальніших природоохоронних угод, учасниками якої є 187 країн світу та Європейський Союз. Про це повідомили «ВЗ» організатори заходу.

У рахунковій палаті Львова кажуть, що разом з поляками подумають про «дорожню карту» щодо суворого контролю за транскордонним перевезенням небезпечних відходів для захисту здоров'я людей і навколишнього середовища від шкідливих наслідків цього непотребу.

У планах — підписати екологічну декларацію, яка передбачатиме міжнародний аудит захисту від забруднень басейну річки Буг та «Східні Карпати».

Схожі новини