Передплата 2024 «Добрий господар»

Іловайська трагедія: зниклими безвісти залишаються 84 бійці, 11 у заручниках бойовиків «ДНР/ЛНР»

  • 28.08.2018, 16:34
  • 1 277

Зниклими безвісти внаслідок кривавих боїв під Іловайськом у2014 року на сьогодні залишаються 84 військовослужбовці, 11 — перебувають у заручниках у ОРДЛО.

Про це повідомляють у Генеральному штабі Збройних сил України, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми знаємо, що 128 (військовослужбовців — ІФ) виявилися в полоні. Якщо я не помиляюся, 11 військовослужбовців і співробітників Міністерства внутрішніх справ за епізодом боїв під Іловайськом поки що перебувають у полоні», — розповів начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його інформацією, 158 бійців вважалися зниклими безвісти внаслідок подій під Іловайськом.

«Станом на вчора, 84 військовослужбовці Збройних сил України (вважаються зниклими безвісти — ред)», — уточнив Олексій Ноздрачов журналістам.

При цьому він додав, що до цієї кількості зниклих безвісти входять тіла та їх фрагменти, які наразі не може бути ідентифіковано.

«У моргах наразі перебувають — якщо ми беремо етап саме Іловайських боїв — ще 15 безвісти зниклих, яких ми поки що не можемо ідентифікувати», — сказав представник ЗСУ.

За інформацією, наданою на прес-конференції, під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 366 українських бійців, серед них — 150 військовослужбовців ЗСУ.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року поблизу Іловайська противник оточив добровольчі батальйони, підрозділи МВС і ЗСУ, що призвело до значних втрат в особовому складі, а також до захоплення українських силовиків у заручники.

За офіційними даними української сторони, тоді під Іловайськом загинули 366 українських військовослужбовців, ще 429 дістали поранень.

14 серпня 2017 року Головна військова прокуратура передала до офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про зібрані докази скоєння військових злочинів підрозділами Збройних сил Російської Федерації, зокрема вбивства українських військових у районі Іловайська в 2014 році, для вирішення питання про відкриття кримінального провадження.

Схожі новини