Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві за розголошення службової таємниці затримали очільника Одеського карного розшуку

  • 28.08.2018, 15:29
  • 464

Заступника начальника управління карного розшуку поліції Одеської області Олександра Байова затримали у Києві за розголошення службової таємниці.

Про це повідомило джерело у правоохоронних органах, передає Українська правда.

За словами співрозмовника, затримання відбулося 27 серпня, коли Байов сам приїхав до Генпрокуратури, щоб свідчити у давній справі проти свого начальника.

«Затримали учора по статті 208, коли він сам прийшов у ГПУ. Оголосили про підозру за розголошення службової таємниці», — сказало джерело УП.

Співрозмовник уточнив, що Байов приїхав свідчити у справі екс-начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотичних речовин Олександра Шевченка.

«Колишній керівник ОБНОНу Шевченко, є фігурантом справи Майдану, яку розслідує Генпрокуратура. Байов свого часу працював в ОБНОН. Коли були обшуки у Шевченка, то в нього виявили якийсь папірець кримінальних зв’язків, який, на думку слідства, містить секретні дані. Цей папірець нібито готував підлеглий Шевченка Байов. Для пояснень Байова викликали у ГПУ, щоб він дав свідчення проти Шевченка», — сказав співрозмовник.

Він припустив, що вже по обіді 28 серпня Байов повернеться в Одесу і продовжуватиме виконувати свої обов’язки.

«Думаю, по обіді він приїде в Одесу. А акценти так розставляються навмисно, щоб здійснювати тиск на правоохоронців і на Байова, щоб отримати потрібні свідчення. А він же (Байов — ред.) не ухиляється, співпрацює (зі слідством — ред.), він діючий правоохоронець, його в розшук ніхто не оголошував, він сам прийшов», — підсумував співрозмовник видання.

Схожі новини