Передплата 2024 ВЗ

Велика Британія визнала візові проблеми з Україною та готова працювати над покращенням сервісу, — посол

  • 28.08.2018, 13:28
  • 546

Велика Британія поки не готова говорити про спрощення візового режиму з Україною, проте визнає наявність проблеми з видачею віз українцям і планує працювати над покращенням сервісу.

Про це заявила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, передає Укрінформ.

«Фактично діалогу щодо спрощення візового режиму немає. Є наше бажання, ми його запропонували письмово, офіційно, але відповідного руху в цьому напрямку поки що немає», — сказала вона.

Водночас дипломат запевнила, що у цьому немає якогось «антиукраїнського умислу чи специфічного ставлення саме до України», оскільки, за її словами, у зв’язку з Brexit Британія взагалі готується до того, щоб переглянути режим в’їзду-виїзду громадян інших країн. Крім того, посол відзначила, що ходять навіть чутки про запровадження Британією «полегшеного візового режиму» для країн ЄС.

При цьому Галібаренко наголосила, що Україна продовжуватиме працювати з метою спрощення візового режиму з Британією.

Разом із тим вона зазначила, що якщо раніше Велика Британія не визнавала наявності проблем у видачі віз українця, то нині проблема визнана і британська сторона заявила про готовність «працювати над покращенням сервісу».

«Насамперед ідеться про те, щоб не порушувалися строки видачі віз, тобто якщо це 14 робочих днів, то це має бути 14 робочих днів. В окремих випадках вони готові розглядати скорочену процедуру», — зауважила дипломат.

Галібаренко додала, що британці запевнила її у проведенні найближчим часом відповідної наради з обговорення покращення сервісу видачі віз українським громадянам зі співробітниками консульського сервісу у Варшаві.

Схожі новини