Передплата 2024 «Добрий господар»

Адвокати Манафорта обговорювали можливість угоди зі слідством

  • 28.08.2018, 12:29
  • 528

Адвокати американського політтехнолога Пола Манафорта і сторона обвинувачення обговорювали можливість укладення угоди з правосуддям, яка могла передбачати визнання провини.

Про це пише nv.ua з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, сторони не змогли дійти згоди з цього приводу.

Йдеться про обвинувачення, висунуті проти Манафорта у Вашингтоні, де 17 вересня над ним почнеться ще один суд. У Вашингтоні Манафорту інкримінують «змову проти США», відмивання понад 30 мільйонів доларів, дачу неправдивих показань, недотримання законів про розкриття інформації про лобіювання інтересів України і роботу як незареєстрованого іноземного агента.

Як зазначає газета, поки йшов судовий процес в Олександрії (штат Вірджинія), адвокати Манафорта обговорювали можливість укладення угоди з правосуддям за звинуваченнями, висунутими йому в Вашингтоні. Однак досягти згоди не вдалося через якісь умови, висунуті спецпрокурором Робертом Мюллером. Що конкретно завадило укладенню угоди з правосуддям, не зазначено.

21 серпня присяжні федерального суду Олександрії (штат Вірджинія) визнали Пола Манафорта винним за вісьмома пунктами звинувачення. Зокрема, він визнаний винним в несплаті податків і банківських махінаціях.

Манафорту загрожує багаторічне тюремне ув'язнення. Президент США Дональд Трамп публічно виступив на підтримку Манафорта.

Схожі новини