Передплата 2024 «Добра кухня»

Кардіологи назвали оптимальний час сну

  • 28.08.2018, 10:14
  • 805

Дослідження, представлене на Конгресі Європейського товариства кардіологів у Мюнхені, вказує на те, що занадто довгий або занадто короткий сон підвищує ризик інсульту.

Оптимальною для роботи серця тривалістю сну вчені назвали інтервал від 6 до 8 годин, повідомляє nv.ua з посиланням на Guardian.

В рамках дослідження представниками центру кардіології в Афінах були проаналізовані дані більше мільйона дорослих.

Автор дослідження, доктор Епаймінондас Фонтас, сказав: «Наші результати показують, що занадто багато або занадто мало сну можуть мати негативні наслідки для серця».

З'ясувалося, що ризик розвитку проблем з серцем зростає на 11% у тих, хто спить менше 6 годин. Однак у тих, хто любить поспати довше 8 годин ризик виникнення інсульту та розвитку ішемічної хвороби серця вище на 33%. Таким чином, недосипання і пересипання по різному збільшують ризик захворювання і смерті від хвороб серця та інсульту.

«Короткі проміжки сну навряд чи завдадуть серйозної шкоди здоров'ю, але накопичуються докази того, що слід уникати тривалого нічного сну або надмірного сну. Правильний сон є важливою частиною здорового способу життя», — підкреслив Фонтас.

«Необхідно провести більше досліджень, щоб точно пояснити, чому так відбувається, але ми знаємо, що сон впливає на біологічні процеси, такі як метаболізм глюкози, артеріальний тиск і запальні процеси — а все це впливає на серцево-судинні захворювання», — упевнений Епаймінондас Фонтас.

Схожі новини