Передплата 2024 «Добра кухня»

На Луганщині горять відстійники хімічного заводу, люди скаржаться на нудоту та головний біль

  • 27.08.2018, 13:13
  • 677

Лисичанськ та Сєвєродонецьк задихаються від диму та смогу — у людей виникає слабкість, головний біль, блювота та підвищується температура.

Про це повідомили жителі цих міст на Луганщині, передає ТСН.

Також вони скаржаться, що їм не відповідає міська влада.

У обласній ДСНС розповіли, що дим поширився над містами внаслідок пожежі на відстійниках сєвєродонецького підприємства «Азот».

«Ситуація виникла в суботу, 25 серпня. Площа пожежі сягала близько 5 га. Вона була ліквідована ще в суботу, її поширення не було допущено. Наразі тліють деякі осередки. Наші підрозділи чергують, щоб не виникло повторного загоряння та поширення полум'я», — зазначив начальник відділу зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ДСНС Луганщини Олександр Чалий.

За його словами, сьогодні відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Також ухвалено рішення про полив водою всієї площі загоряння.

Тим часом радник глави ОДА області Віталій Шведов заявив, що пожежа має техногенний характер регіонального масштабу. За його словами, вона виникла через перекидання пожежниками проблеми з одного на іншого: вони нібито «не загасили відразу і упустили ситуацію».

Щодо самої ділянки підприємства, яка загорілася, Шведов зауважив, що вона дуже занедбана. Крім того, через скорочення фінансування територію «Азоту» обслуговувує лише одна [пожежна] машина.

«І таким чином третю добу горить територія, область скидає на місто, місто на „Азот“, а воно горить, і три міста в диму труяться. А підрозділи ДСНС не можуть між собою розібратися. Сьогодні вранці тільки повинна виїхати комісія вивчати питання», — написав він у соцмережі.

Радник очільника ОДА зауважив, що не скрізь є можливість під'їзду до вогнищ, тож горіння досі триває.

Схожі новини