Передплата 2024 «Добра кухня»

У НАЗК назвали найбільших порушників згідно фінансових звітів партій за І квартал цього року

  • 27.08.2018, 12:58
  • 486

Національне агентство України з питань запобігання корупції склало й направило до суду 84 адміністративні протоколи за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за І квартал 2018 року.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У НАЗК зазначили, що 45 адміністративних протоколів складені за статтею 212−15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії).

Ще 36 протоколів складені за статтею 212−21 КУпАП (порушення порядку подання фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду, звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру).

Крім того, НАЗК заявляє, що склало три адміністративні протоколи за статтею 188−46 КУпАП (невиконання законних вимог (приписів) агентства).

Згідно з повідомленням, найбільша кількість адміністративних протоколів складена стосовно фізичних осіб, які здійснювали внески на підтримку політичних партій «УКРОП» та «Об'єднання «Самопоміч» з порушенням встановленого законом порядку надання таких внесків, та партії «ВО «Свобода» щодо несвоєчасної відмови партії від внесків.

Відповідно до законодавства, серед функцій Національного агентство з питань запобігання корупції є контроль та перевірка декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зберігання та оприлюднення таких декларацій, проведення моніторингу способу життя цих людей.

Схожі новини