Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Звірячий кидок: у Тернополі чоловік познущався над маленьким кошеням

  • 26.08.2018, 17:57
  • 1 169

У Тернополі чоловік перекинув через високий паркан своїм сусідам нічийне кошеня, причому зробив це демонстративно, знаючи про камери відеонагляду.

Тваринка сильно травмувалася, а запис потрапив у Мережу та викликав неабиякий резонанс, повідомляє ТСН.

Кошеня чоловік пожбурив через 2-метрову огорожу та навіть не подивився, що сталося з твариною. Оксана Скаланчій, на подвір’я якої прилетіла 2-місячне кошеня, шокована вчинком сусіда. Пухнастик ударився об камінь і пошкодив нижню щелепу.

«Це як скальп зняти з голови, а це просто зі щелепи. От шкіра вся знята, зуби окремо і оце м'ясо окремо», — показує наслідки падіння вона.

Травмовану тварину одразу повезли до лікаря, котрий діагностував відшарування нижньої губи від щелепи. На лікуватися потрібно щонайменше півтора місяця. «Це досить характерні ураження для тварин, які падають з висоти, причому може бути достатньо навіть 70 сантиметрів, якщо внизу знаходиться, наприклад, камінчик», — розповіла лікар-ветеринар Марія Гаркавенко.

Холодна війна між сусідами триває сім років, але навіщо заручником їхньої ворожнечі сусід зробив кошеня, жінці невтямки. «Це такий, знаєте, демонстративний акт — мовляв, візьми собі забери, це твоє», — припускає Оксана Скаланчій. Замість чоловіка, котрий потрапив на відео, до журналістів вийшла його дружина і заборонила знімати їхнє обійстя, а для коментаря відрядила родинного юриста. Той переконує, що тварина була травмована ще до падіння.

«Є очевидець даних подій, який підтвердив, що відповідна тварина мала хворобливий вигляд цього дня і мала відповідне ушкодження нижньої губи. Говорити, що відповідні ушкодження отримані під час дій мого довірителя — це є безпідставно і необґрунтовано», — заявив Тарас Гаврада.

У ситуації тепер розбиратиметься поліція, бо жінка написала офіційну заяву. Аби справу не зам’яли, відео вона виклала в інтернет. Нині обурені користувачі наввипередки обговорюють учинок чоловіка. «Мордоворот пузатий. Більше ні на кому було силу продемонструвати?», — обурюються люди. Якщо копи доведуть факт жорстокого поводження з тваринами, чоловіка можуть позбавити волі на шість місяців. Тим часом скалічене котеня жінка вирішила залишити в себе — маленьку білявку назвала Сніжинкою і вже познайомила з трьома домашніми котами.

Схожі новини