Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Папа Франциск зустрівся з жертвами священиків-педофілів

  • 26.08.2018, 12:35
  • 712

Папа Римський Франциск зустрівся 25 серпня під час візиту до Ірландії з вісьмома колишніми жертвами сексуальних зловживань з боку священиків.

Як повідомили у Ватикані, бесіда тривала близько півтори години. Папа Римський особисто вибачився перед жертвами, повідомляє Радіо Свобода.

Частина засобів інформації розкритикували понтифіка за те, що він не запропонував жодних практичних рішень для подолання кризи зі священиками-педофілами. Останній великий скандал, пов’язаний з цією темою, стався в американському штаті Пенсильванія, де 17 серпня велике журі оприлюднило доповідь, з якої випливає, що понад 300 священиків-педофілів з 1950-х років поглумилися над більш ніж тисячею неповнолітніх в шести єпархіях штату.

Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар у виступі на честь візиту папи сказав, що церква вже не є «центром суспільного життя» в країні, як раніше, і це необхідно врахувати при вибудовуванні нових відносин між Ватиканом і Дубліном. Він нагадав, що ірландські виборці, всупереч позиції Ватикану, висловилися на підтримку одностатевих шлюбів і права на аборт.

Схожі новини