Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відома фітнес-тренер назвала 8 найбільш спортивних продуктів харчування

  • 26.08.2018, 11:58
  • 708

Правильне харчування під час тренувань — це також важливо, як і самі тренування, — запевняє тренерка Аніта Луценко, відома за проектом «Зважені і щасливі».

Який сенс кожен день працювати над своїм тілом, спалювати з великими труднощами тисячі калорій, якщо після цього не дотримуватися принципів правильного харчування?

Ось список із 8 найбільш «спортивних» продуктів, які допоможуть вам бути завжди у формі. Включіть їх у свій раціон, якщо займаєтеся спортом.

1. Вода

Вода допомагає нашим внутрішнім органам працювати ефективно, позбавляє тіло від всіх видів токсинів, вивільняє жирові запаси. Через спортивні дієти з високим вмістом білка, а також постійні тренування, під час яких втрачається дуже багато рідини, організм людини схильний до зневоднення.

2. Яйця

У яєчних білках немає вуглеводів, вони допомагають підтримувати баланс азоту. І якщо білки можна вживати в необмеженій кількості, то з жовтками краще бути більш поміркованими. Одне яйце містить до 6 грамів високоякісного білка, що може творити чудеса в плані відновлення м'язів.

3. Домашній сир

Сир є одним із найкращих джерел казеїну. Це дуже важливо, тому що завдяки казеїну ви зможете довше обходитися без їжі. Сир чудово підходить для вечері.

4. Курка та індичка

Хто сказав, що здорова їжа — це не смачна їжа? Курка і індичка — це практично ідеальна білкова їжа, як на смак, так і за набором необхідних поживних речовин.
Куряче м'ясо і м'ясо індички — це дієтичні продукти, що містять мало калорій, багато білка, вітамінів і корисних речовин. Плюс до всього кількість способів, якими можна приготувати ніжне м'ясо птиці, порадує будь-якого спортсмена.

5. Риба

Риба — це один з найбільш «спортивних» продуктів завдяки високому вмісту білка, мінімуму вуглеводів і низькому вмісту жирів. Рибу вважають одним з найкращих джерел білка. 100 грамів продукту містить в середньому 15−25 грамів білка. Риба — це також джерело омега-жирів, які необхідні для серця і відповідають за ріст м'язів і поліпшення серцево-судинного здоров'я.

6. Вівсянка

Вчені підрахували: звичайне блюдце вівсянки є четвертою частиною добової норми необхідної для організму клітковини. Вівсянка може і не найсмачніша їжа, але це чудовий варіант для нарощування м'язової маси. До того ж, вівсянку можна їсти зі всілякими ягодами, сухофруктами і горіхами.

7. Солодка картопля — батат

Це чудове джерело кальцію, калію, бета-каротину і фолієвої кислоти, містить до 65% добової норми вітаміну C на одну порцію. Дієтологи вважають солодку картоплю чи не найкращим овочевим джерелом бета-каротину (який в організмі перетворюється на вітамін A).

8. Спаржа

Спаржа — один із найбільш низькокалорійних овочів, але вона насичує мінеральними речовинами і вітамінами. Незалежно від сорту спаржа надзвичайно багата вітамінами А, С, В1, В2, РР, Е, а також мінералами. У поєднанні з солями калію спаржева кислота сприяє правильній роботі нирок, а це означає полегшене виведення продуктів розпаду.

Джерело: poradnykzhinky.com

Схожі новини