Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Замах на Катерину Гандзюк: стан здоров’я активістки погіршився

  • 26.08.2018, 08:33
  • 674

У радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк, на яку напали з кислотою, погіршився стан здоров’я.

Про це повідомляється у Facebook-спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?», яку створили друзі Катерини, активісти й журналісти. Також інформацію про її стан Громадському підтвердила й адвокатка Гандзюк Євгенія Закревська.

Для Гандзюк просили передати необхідні ліки, яких немає в Україні. У спільноті зазначили, що кошти на них є. Пізніше у повідомленні додали, що ліки вдалося знайти за дві години.

«Досвіду лікування опіків такого масштабу немає не тільки в нашій країні, але і в будь-яких інших державах, тому доводиться вдаватися до новітніх препаратів, які не встигли пройти сертифікацію в нашій країні, а тому, придбати їх можна тільки за кордоном», — йдеться у повідомленні.

31 липня біля під'їзду невідомий чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення.

Поліція кваліфікувала напад на активістку як замах на вбивство. Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Адвокат повідомив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Чотирьох підозрюваних (безпосереднього виконавця замаху, покупця сірчаної кислоти та двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті у вчиненні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. П'ятого суд відпустив під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

Крім того, суд закрив справу проти Миколи Новіка, якого першим затримали за підозрою у замаху на Гандзюк. Його провина у скоєнні злочину не доведена.

Схожі новини