Передплата 2024 ВЗ

ІДІЛ вперше за рік оприлюднила звернення свого лідера Аль-Багдаді

  • 25.08.2018, 12:33
  • 564

Терористичне угруповання «Ісламська держава» оприлюднила перший з останній рік аудіозапис із зверненням свого лідера Абу Бакра аль-Багдаді, який, як видається, підтверджує дані, що він все ще живий.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Times.

Аль-Багдаді на запису закликає вірних до джихаду. «Для моджахедів масштаби перемоги або поразки не залежать від того, що місто було втрачено або віддано тому, хто має повітряну перевагу, міжконтинентальні ракети або розумні бомби», — йдеться у заяві.

55-хвилинна промова опублікована на інтернет-каналі ІДІЛ з нагоди початку Курбан-байраму і стала першою з вересня 2017 року. Лідера «Ісламської держави» часто оголошували вбитим або пораненим.

Іракська розвідка заявила, що Аль-Багдаді з того часу ховається в селах у західній пустелі, поруч із сирійським кордоном. ІДІЛ була витіснена з сирійської Ракки та з території Іраку і контролює лише невелику частину території у східній Сирії.

Вважається, що Аль-Багдаді був поранений під час авіаудару літаків США на початку 2015 року, але достатньо відновився, щоб зберегти прямий контроль над групою.

Нагадаємо, на початку липня в ІДІЛ заявили про загибель сина Аль-Багдаді у Сирії.

Схожі новини