Передплата 2024 «Добрий господар»

Сенатори США закликали Помпео оприлюднити документи щодо зустрічі Трампа з Путіним

  • 25.08.2018, 10:15
  • 647

Члени комітету Сенату США від Демократичної партії Роберт Менендес і Джанні Шахін надіслали запит держсекретарю Майку Помпео щодо надання записів перекладача та інших документів, які стосуються зустрічі Трампа й Путіна 16 липня у Гельсінкі.

Про це йдеться у листі сенаторів до Помпео, повідомляє ТСН.

Менендес і Шахін попросили надати «усі засекречені і незасекречені шифровки, записи перекладача та директиви».

Якщо таких документів не існує, сенатори просять підтвердити це.

Менендес і Шахін переконані, що слід перевірити цю інформацію, щоб «відповісти на будь-яку російську дезінформацію».

«Російська влада скористалася перевагою відсутності комунікації Білого дому, щоб поширити їх власні, можливо, помилкові звіти про те, що відбувалося на цій особистій зустрічі», — йдеться у листі.

Сенатори стурбовані, що Кремль може спробувати втрутитися у майбутні вибори в Конгрес.

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі відбулася довгоочікувана зустріч президентів США і Росії. На прес-конференції Трамп і Путін розповіли, що говорили про Сирію, Крим, двосторонні відносини і російське втручання в американські вибори. На питання про те, чи вірить Трамп спецслужбам США, які прийшли до висновку, що Росія втрутилася в вибори, зламавши комп'ютери кандидата в президенти на виборах 2016 року Гілларі Клінтон, американський лідер сказав, що не впевнений в тому, що це справа рук Москви.

У США розкритикували виступ Трампа на прес-конференції з Путіним, назвавши його «жахливим"виступ Трампа розкритикували, назвавши його «жахливим». Через добу після прес-конференції з Путіним президент США заявив, що підтримує висновки розслідування щодо втручання Росії в американські вибори.

Схожі новини