Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вакарчук під час концерту «Океану Ельзи» у Києві присвятив пісню Олегу Сенцову

  • 25.08.2018, 09:15
  • 690

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук під час концерту на «Олімпійському» у Києві присвятив пісню утримуваному у Росії українському політв’язню Олегу Сенцову.

Про це повідомляє ТСН.

У своїй промові перед піснею Вакарчук назвав патріотами та героями політичних в'язнів-українців, які перебувають у російських тюрмах. Він сказав, що їх позбавили права відзначати незалежність України на батьківщині.

«Ми не просто підтримуємо їх морально, ми не просто віддаємо свої душі і серця їм, ми вимагаємо, щоб вони були негайно звільнені», — сказав Вакарчук і після того присвятив Сенцову та іншим політв'язням пісню «Коли тобі важко».

Також лідер «Океану Ельзи» на концерті у Києві присвятив пісню «Ще Мить» українським військовим. які беруть участь у війні на Донбасі.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Просити Путіна про помилування Сенцов відмовився. За даними його адвоката, у нього дуже низький пульс, анемія та проблеми із серцем, але від голодування відмовлятися він не збирається.

Схожі новини