Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вітаю всіх, хто любить Україну»: політв’язень Балух звернувся до українців

  • 23.08.2018, 13:33
  • 491

Український політв’язень Володимир Балух, який 158-й день голодує за ґратами в окупованому Криму, привітав українців з Днем державного прапора і закликав докладати зусиль для єдності суспільства, церкви і держави в період збройної агресії проти України.

Про це йдеться в листі українського активіста, копію якого опублікував заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає Радіо Свобода.

«Вітаю всіх, хто любить Україну! Міцного здоров’я й ангелів-хранителів усім, хто тримає її на своїх плечах: українське військо, українське духовенство, українське громадянське суспільство! Сердечно дякую всім однодумцям за щастя відчувати себе членом великої родини, що керується ідеалами Правди, Честі і Гідності», — йдеться в листі.

Балух нагадав, що за право мати власну державу в історії України сплачено «незбагненно велику ціну — загубленими і покаліченими долями мільйонів синів і дочок рідної землі».

«Справа нашої честі — дбайливо берегти історичну пам’ять про цю святу жертовність і наполегливо працювати, щоб вона не виявилася марною. Саме зараз, коли Україна змушена відбивати черговий шовіністичний напад сусіда-імперіаліста, вважаю вкрай важливим докладати максимум зусиль, щоб зміцнити єдність суспільства, церкви і держави», — зазначив Балух.

Ув’язнений у Криму український активіст продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Український активіст за час протесту втратив 30 кілограмів ваги.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

Схожі новини