Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Детективи НАБУ заявили про неправдиві відомості у деклараціях Дубневичів

  • 22.08.2018, 18:39
  • 578

Детективи НАБУ виявили неправдиві відомості у деклараціях нардепів Богдана та Ярослава Дубневичів. У рамках розслідування вони звернулись до суду з клопотанням надати доступ до речей та документів щодо низки компаній.

Про це повідомляє портал «Судовий репортер».

15 серпня суддя Солом’янського районного суду Києва Вадим Сенін надав дозвіл детективам НАБУ на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучення їх оригіналів.

Як йдеться в ухвалі суду, під час досудового розслідування детективи НАБУ припускають, що протягом 2015 — 2017 року нардепи вносили у декларацію неправдиві відомості про свої кошти та кошти членів їх сімей, а також декларували не все нерухоме майно (земельні ділянки, квартири, нежитлові приміщення) та корпоративні права.

«Також встановлено, що народними депутатами України, а також членами їх родин, у період 2016 — 2017 років здійснено витрати, які значно переважають отримані за вказаний період доходи, що може свідчити про набуття ними у власність активів у значному розмірі», — йдеться в ухвалі суду.

В ухвалі суду приховані імена народних депутатів, однак вказана низка компаній. Детективи НАБУ пов’язують їх з народними депутатами та членами їх сімей. Це, зокрема, ТзОВ «Мисливське господарство «Зубр» (бенефіціарні власниці дружини нардепів Наталія та Тетяна Дубневичі), ТОВ «Галицький дім» (однією з власників є Тетяна Дубневич), ТОВ НВП «Корпорація КРТ» (засновці Тетяна та Наталія Дубневичі), ТОВ «СГП «Львівське» та ТОВ «АПП «Львівське» (власники Богдан та Ярослав Дубневичі) та ін.

Схожі новини