Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як Наталка Карпа поліцейською стала

Популярна українська співачка Наталка Карпа одягнула замість вечірньої сукні поліцейську форму. Та ще й сіла за кермо патрульної машини! Саме у такому образі заслужена артистка Україна з’явилася у своєму новому кліпі «Ти мій тип».

На завершення зйомок співачка влаштувала танці зі 120 курсантами, майбутніми поліціянтами. Наталка Карпа зробила це заради того, щоб підтримати нову поліцію.

Поліція в Україні працює лише два роки, — каже співачка. — І попри те, що є люди, які нарікають на роботу органів виконавчої влади, я все більше й більше чую позитивних відгуків. Статистика свідчить, що тепер довіра до поліції набагато більша, ніж колись. Тому мені захотілося підтримати роботу людей, які захищають і оберігають нас 24 години на добу, сім днів на тиждень.

За словами «сонцезалежної», цим кліпом вона мала намір привернути увагу до питань гендерної рівності. За даними статистики, отриманими наприкінці 2017 року, в українській поліції служать 22% представниць прекрасної статі.

Я на власні очі побачила, що жінки нарівні з чоловіками проходять підготовку, ночують у казармах, отримують і мають при собі табельну зброю. До роботи ставляться так само відповідально, як і чоловіки. А це заслуговує великої поваги. Бо у наших головах склався стереотип, що таку роботу можуть виконувати тільки чоловіки, — сказала вона.

Для зйомок кліпу команді треба було отримати багато дозволів, серед яких і перекриття частини Дарницького мосту у Києві. На ньому відомий байкер Андрій Головня та ще троє його колег виконували екстремальні трюки на мотоциклах. Останньою локацієї став Департамент патрульної поліції, де на головну героїню чекав сюрприз — 120 курсантів влаштували величезний флешмоб на честь Наталки.

Флешмоб готували майже три дні, — каже Наталка Карпа. — Було складно, оскільки у кліпі знімалися не професійні танцівники, а звичайні курсанти. Попри втому, я бачила в очах курсантів таке величезне захоплення і радість, що натхнення працювати не покидало до кінця. Коли режисер кліпу Тата Белініна дала команду «Стоп! Зйомки завершені», ми зробили фінальне фото, на якому близько 200 осіб. За цією цифрою можу визнати: це наймасштабніший з моїх кліпів.

Схожі новини