Передплата 2024 «Добрий господар»

В ЛКП «Лев» навчають собак-візитерів

  • 22.08.2018, 15:38
  • 585

Спілкування з дітьми з обмеженими можливостями та літніми людьми, які потребують контакту з тваринами. Такими є завдання собак-візитерів, навчати яких розпочали на базі ЛКП «Лев». Такі тваринки вже «працюють» у Німеччині та США. В Україні Львів — серед перших.

«У ЛКП „Лев“ є багато собак, яких рятують та забирають люди, не зважаючи на те, що часом ці тварини можуть мати певні проблеми з фізичним чи психічним станом. Але й тварини можуть, у свою чергу, бути корисними людям, в тому числі тим людям, що мають аналогічні проблеми», — розповіла «ВЗ» директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Тому спеціалісти ЛКП «Лев» пройшли профільне навчання у Луцьку та самостійно взявся за підготовку першого собаки-візитера. «Є критерії відбору тварини для такої функції, як собака-візитер, — розповів „ВЗ“ кінолог ЛКП „Лев“ Володимир Вань. — Такий собака повинен бути виваженим, спокійно реагувати на людей, їжу, інших тварин, різноманітні подразники. Навчання такого собаки триватиме кілька місяців. За цей час ми збиратимемо „круглі столи“ з психотерапевтами, аби краще вивчити їхні вимоги, відтак оптимально планувати навчання собак. Працюватимемо у зв’язці з психологом, реабілітологом. Завданням такого собаки буде розслабити людину, принести позитивні емоції, подарувати радість».

Серед підопічних ЛКП «Лев» уже обрали перших кандидатів на роль візитера. Одна із них чорно-біла красуня Грейсі. «Будемо привчати її до певних трюків. Наразі тільки вчимо ходити на повідочку», — веде далі Володимир Вань. Він зазначив, що собака повинна своєю присутністю допомагати реабілітації людини. Має вміти 4 — 6 трюків і спокійно ставитися до дітей.

Ще одна візитерка, яка добре піддається навчанню, — міні-лайка Лола. Вона потрапила на ЛКП «Лев» два місяці тому. З невідомих причин тваринка опинилася на вулиці. Там стала жертвою ДТП і отримала перелом тазу. На щастя, ветеринари ЛКП «Лев» змогли поставити її на лапки. Зараз Лола активна, бігає, стрибає. Після двох років такої служби собаку-візитера прилаштують у родину, яка його уподобає.

Автор: Олена Петрик

Схожі новини