Передплата 2024 «Добра кухня»

Чотирьох свідків ДТП із Димінським судитимуть — за неправдиві показання

Минув рік із дня трагічної загибелі 31-річної Наталіїі Тріли зі села Ямельні, що на Львівщині. 18 серпня 2017 року її машину вдарив автомобіль із кортежу галицького олігарха, власника телеканалу ЗІК та почесного президента футбольного клубу «Карпати» Петра Димінського. За версією слідства, саме Димінський є основним винуватцем тієї ДТП.

Торік у грудні поліція офіційно повідомила Димінському про підозру у скоєнні смертельної ДТП. Однак повідомила «віртуально», бо розмовляти не було з ким: 22 серпня 2017 року Димінський виїхав за межі України, на допити до слідчих з того часу не з'являвся. Його оголошено у розшук.

Які досягнення у розслідуванні справи за рік? Як повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв, слідчі завершили досудове розслідування за фактом явно не правдивих показань трьох учасників смертельної ДТП. Їм оголосили підозри, скерували провадження до суду — щодо неправдивих показань. Завершується розслідування справи щодо четвертого учасника цієї автопригоди. Справу буде скеровано до суду — також за неправдиві показання.

Нагадаємо, одразу після смертельної аварії провину взяв на себе охоронець Петра Димінського, Андрій Борщ, який заявив, що він був за кермом. Це підтверджували й інші люди з кортежу олігарха. Однак знайшлися свідки, які бачили, що за кермом був саме Петро Димінський. Згодом цю версію підсилили й результати проведених експертиз.

Глава Нацполіції Сергій Князев зазначив, у червні цього року з кримінального провадження за фактом згаданої ДТП було виділено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України — за фактом явно неправдивого показання свідка під час провадження досудового розслідування, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту.

Схожі новини