Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові діють від 400 до 600 незаконних пунктів торгівлі паливно-мастильними матеріалами

  • 21.08.2018, 14:22
  • 460

У Львівській міськраді обіцяють, що незабаром побачимо результати роботи влади з виявлення та ліквідації цих «лівих» точок.

Питання незаконної торгівлі паливно-мастильними матеріалами у Львові у мерії піднімають не вперше. Щойно цю проблему позачергово розглянули на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Запрошені представники СБУ, Державної екологічної інспекції та Нацполіції розповіли про роботу, яку проводять у цьому напрямі їхні служби.

Начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич зазначив, що робота ведеться. В області створена спеціальна комісія, яка вивчає питання. Стримує роботу те, що зараз діє мораторій на проведення перевірок.

«Робота йде по всіх фронтах, задіяні всі служби. Повірте, що всі люди, які тут сидять — це компетентні люди, які є на своїх місцях і знають, що роблять», — запевнив заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків. Він запропонував представникам правоохоронних і силових органів що місяця збиратися на засіданні виконкому, щоб резюмувати проведену роботу, повідомляти, на якій стадії вирішення питання, і, якщо є потреба в допомозі, сприяти одні одним.

Геннадій Васьків також закликав мешканців Львова бути активними у цьому і повідомляти на «Гарячу лінію» інформацію про місця функціонування незаконних заправок. Тоді у мерії складуть детальний список розміщення таких «пунктів» і передати його правоохоронцям, які мають повноваження зупинити таку діяльність.

«Робота проводиться серйозна. Матеріали на ті заправки, на яких не встановлений власник і на яких немає відповідних документів, передають до суду, вирішують питання щодо демонтажу таких об’єктів, де не встановлений власник, — сказав начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський. — Кількість незаконних заправок, за різними джерелами, становить від 400 до 600. Сьогодні є певна колізія щодо обмеження перевірок як екологічних, так і ДСНС та інших служб. Під егідою ДФС така робота проводиться у Львівській області загалом». Сергій Дмитровський поінформував, що над питанням незаконних заправок працює робоча група під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА і пообіцяв, що найближчим часом можна буде побачити результати цієї роботи.

Автор: Олена Петрик

Схожі новини