Передплата 2024 ВЗ

Капітана поліції викрили на покриванні злодіїв на львівському вокзалі

  • 20.08.2018, 20:37
  • 584

Правоохоронець брав 50% вкраденого кишеньковими злодіями.

На залізничному вокзалі «Львів» викрили групу кишенькових злодіїв, діяльність яких покривали поліцейські. Злочинці регулярно давали «відкати» правоохоронцям, за що їх не притягували до відповідальності. Цей злочинний ланцюжок викрили працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та обласної прокуратури, головних фігурантів затримали.

Група мешканців Закарпатської області постійно займалася крадіжками на головному львівському залізничному вокзалі. На них постійно скаржилися громадяни.

«До Львівського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України впродовж 2018 року неодноразово надходила інформацію щодо беззаконня, яке панує на залізничному вокзалі Львова. Декілька жінок ромської національності цуплять гроші, коштовності та майно пасажирів, а працівники поліції, до яких звертаються потерпілі, переконують не писати заяви про злочини і не затримують злодійок», — розповіли у ДВБ.

Своє розслідування почала прокуратура Львівської області за ч.2 ст. 364 К К України. Згодом було встановлено, що жительки міста Берегове Закарпатської області віком 18−38 років винаймали у Львові житло, а займатися криміналом на вокзалі ходили, як на роботу.

«Спустошували сумки та кишені пасажирів зухвало, не боячись відповідальності, адже діяли під прикриттям поліції Залізничного В П. Щомісячно 50% від поцупленого отримував 46-річний старший оперуповноважений поліції за невтручання у злодійський бізнес», — пояснили у департаменті внутрішньої безпеки.