Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові відбулася виставка безпородних собак та перший чемпіонат із дог-пуллера

  • 20.08.2018, 13:18
  • 967

Організаторами дійств стали громадська ініціатива Dog-Friendly City, ЛКП «Лев» та журнал Pro Sobak

Одразу два заходи організували у Львові з нагоди Міжнародного дня безпритульних тварин — другу виставку безпородних собак «ПростоПес — не просто друг» (перша проходила у Dog-парку в парку Івана Франка в 2016 році) та перший чемпіонат із дог-пуллера (спорт із собаками). Організаторами дійства, що відбулося на стадіоні «Україна», стали громадська ініціатива Dog-Friendly City, ЛКП «Лев» та журнал Pro Sobak.

На стадіон прийшли львів’яни зі своїми безпородними улюбленцями, щоб популяризувати адопцію бездомних собак та продемонструвати їх красу і таланти. У перших міських змаганнях з пуллера взяло участь 27 собак, при цьому учасники були як професіоналами, так і любителями. Дехто із них вперше бавився в пуллер саме на полі під час змагання. Адже такий спорт, у першу чергу, покликаний принести втіху собакам та їхнім господарям.

Наступного дня на тому ж місці — тренувальному полі стадіону «Україна» — відбулася міська виставка безпородних собак «ПростоПес». Зібралися на «бести» просто безпородні тваринки та їх власники, просто друзі, з яких чи не 60 відсотків учасників — це ті, яких всиновили з ЛКП «Лев». Тварини брали участь у різноманітних конкурсах, показували, чого навчилися, як соціалізувалися. Організатори не ставили жодних обмежень за породою, віком та рівнем майстерності. Гавкуни не тільки долали перешкоди, а навіть танцювали зі своїми господинями.

Директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак розповіла: «Усе, що відбувається на цьому заході, — це демонстрація їхньої відданості і любові до господаря. Та відповідальності господаря, який опікується собакою. Приємно бачити, що господарі відповідальні: тримають тварин на повідках, мають при собі пакети для збирання екскрементів. Усі тварини слухняні й чемно поводяться».
На свято Оксана Кошак прийшла зі своєю улюбленицею — собачкою Люсею. «Я взяла її з вулиці, вона теж була безпритульною, — каже директор, — як на мене, це найкраща собака у світі. Вона безпородна. Але ми жартуємо і кажемо, що в нас усі собаки породи «Львівські дворяни».

Львів’янка Романа Самокіш прийшла на виставку зі своїми двома улюбленцями — великими гарними чорними собаками Фредом і Каролем. Розповідає, що присвячує себе порятунку бездомних гавкунів, прилаштовує їх. Цих двох не змогла віддати, тепер вони — її власність. Розповіла історію одного із них — Кароля. Його порубали сокирою селяни. До вечора пес міг би й не дожити, якби його не врятували. Цього пса не раз хотіли позбутися злі попередні господарі, навіть кидали його під електричку. Пес вижив. Виявилося, що він веселий, комунікабельний, дуже любить дітей.

На ЛКП «Лев» тішаться, що прилаштовують 80 відсотків відловлених тварин. Тут вражені, що останнім часом серед безпритульних з’являється багато породистих собак. Це переважно мисливські породи — естонський гончак, алабай, німецька вівчарка. Причина — знову ж таки безвідповідальність господарів. Собаки опиняються на вулиці і ніхто їх не шукає. Якщо ж хтось шукає загублену собаку — звертайтеся в ЛКП «Лев». Моніторинг знайдених тварин одразу ж відображається на сайті.

Автор: Олена Петрик

Схожі новини