Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська турфірма прокоментувала аварію автобуса зі своїми туристами у Польщі

  • 20.08.2018, 12:19
  • 777

Через дві доби після того, як поблизу польського Перемишля розбився автобус з туристами, котрі їхали до столиці Австрії — Відня у турі, який організувала львівська турфірма «Аккорд-тур», з’явився офіційний коментар від самої турфірми. Компанія, що спеціалізується на автобусних турах, опублікувала коментар пізно увечері в неділю, 19 серпня, тоді як автобус розбився пізно увечері в п’ятницю, 17 серпня.

«Як тільки стало відомо про ДТП, наші представники вжили у терміновому порядку усіх максимально можливих заходів з надання допомоги постраждалим громадянам України, які перебували в туристичному автобусі. Зокрема, негайно викликано всі відповідні служби, усім туристам надано медичну допомогу, проінформовано органи поліції та відповідні служби України. Ми перебуваємо на постійному зв’язку з консулом України в Любліні, з правоохоронними органами Польщі, лікувальними закладами, де розміщені туристи, службами МЗС, а також з відповідними страховими компаніями», — запевнили в «Аккорд-турі», передає ZAXID.NET.

У турфірмі повідомили, що туристам надається уся необхідна медична та правова допомога силами та коштом відповідних служб, в тому числі і за кошти самої фірми.

«В Польщі перебуває наш представник, в офісі [турфірми] створено робочу групу з допомоги туристам, що постраждали, та зв'язку з родичами», — додали у компанії.

Там також повідомили, що станом на вечір неділі, 19 серпня, вісьмох туристів вже повернули до України. «Всі туристи що повертаються будуть забезпечені квитками та в разі необхідності готелем у Львові», — запевнили у турфірмі.

Компанія також висловила щирі співчуття рідним та близьким загиблих і постраждалих.

За словами слідчих, 42-річний водій, який під час допиту в прокуратурі не визнав провину, їхав зі швидкістю 70−80 км/год, хоча на цьому відрізку діє обмеження швидкості у 30 км/год. Експертиза встановила, що водій був тверезий.

Також відомо, що автобус кілька разів намагався перетнути кордон з Польщею у різних пунктах пропуску, але всюди були черги, через що водій вирішив їхати через пункт пропуску Смільниця — Кросцєнко, а звідти — на Перемишль.

Сам водій під час допиту сказав, що не був ознайомлений з маршрутом, а знака, котрий повідомляє про обмеження швидкості, не помітив.

Схожі новини