Передплата 2024 «Добра кухня»

Водій львівського туристичного автобуса, що розбився в Польщі, не визнав своєї провини

  • 20.08.2018, 09:53
  • 459

Водій пояснив, що не був ознайомлений з маршрутом, а знаку про обмеження швидкості не помітив.

Прокуратура польського Перемишля пред'явила звинувачення українському водієві автобуса, внаслідок аварії якого в п’ятницю вночі в селі Лещава-Долішня Перемишльського повіту загинули троє громадян України, а кількадесят травмованих потрапило до лікарень.

За словами заступниці окружного прокурора Беати Стажецької-Скшипєц, 42-річного Миколу Л. у неділю, 19 серпня, допитали як підозрюваного і пред’явили йому звинувачення, повідомило Польське радіо.

Як зазначається, чоловік не визнав своєї вини і дав пояснення.

За словами Стажецької-Скшипєц, підозрюваний розповів, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Як переконував, коли він побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50−60 кілометрів за годину, а знак про обмеження швидкості до 30 км/год не помітив.

Стажецька-Скшипєц додала, що судовий експерт у галузі дорожнього руху оцінив, що водій їхав зі швидкістю, яка значно перевищувала дозволену в цьому місці. За попередніми даними, це було 75 км/год.

Допит підозрюваного громадянина України тривав понад 4 години. У слуханні брав участь перекладач. Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на три місяці.

Схожі новини