Передплата 2024 «Добрий господар»

У США покарали винуватицю появи Путіна в Капітолії штату Колорадо

  • 19.08.2018, 20:58
  • 565

Помічницю спікера Палати представників штату Колорадо Крісанту Марч, яка допомогла пронести в Капітолій штату портрет президента Р Ф Володимира Путіна, піддали дисциплінарному стягненню.

Про це повідомляє DW.

За словами спікера Палати представників штату Колорадо Крісанти Дюран, в поліції штату і офісі Палати представників з Марч провели роз'яснювальні бесіди. Тепер жінці заборонено вхід в будівлю Капітолію Колорадо без проходження контролю.

Зазначається, що Марч використовувала свій пропуск, щоб провести у Капітолій штату активістів громадської організації ProgressNow, які поставили зображення Володимира Путіна біля стіни з портретами екс-президентів США.

Жінка вибачилася і додала, що вважала свій вчинок «нешкідливою жартом» і не очікувала, що це викличе подібний суспільний резонанс.

За словами керівника ProgressNow Colorado, метою акцію було привернути суспільну увагу до «небезпечного російському впливу на президента США Дональда Трампа».

Портрет Путіна з'явився в Капітолії Колорадо після повідомлень про те, що республіканцям не вдалося зібрати 10 тисяч доларів, необхідних для покупки зображення Трампа, яке повинно було бути розміщено поруч з портретами екс-президентів. Наразі ця сума вже зібрана.

Схожі новини