Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна й ОАЕ співпрацюватимуть над проектами «чистої» енергетики

  • 19.08.2018, 11:37
  • 530

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерство енергетики та промисловості (ОАЕ) підписали Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Співпрацюючи, ми будемо обмінюватися досвідом і сприяти реалізації спільних інвестиційних проектів у сфері енергоефективності, „чистій“ енергетиці та переробці сміття», — прокоментував подію голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Таким чином, Україна продовжує розвивати міжнародні відносини і ставати гідним гравцем світового ринку відновлюваної енергетики.

Як відомо, ОАЕ славиться значними ресурсами нафти і газу, але ця країна взяла стрімкий курс на розвиток «чистої» енергетики. Так, ціль Енергетичної стратегії ОАЕ до 2050 р. — досягти щонайменше 44% «чистої» енергії в енергобалансі.

Вже сьогодні в ОАЕ, а саме — неподалік міста Дубай, встановлюється найбільший у світі сонячний парк. Його запланована потужність до 2020 р. — 1 ГВт, а до 2050 — 5 ГВт.

Крім цього, у м. Абу-Дабі (ОАЕ) базується всесвітньо відоме Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA), до Статуту якого приєдналася Україна. Відповідний Закон України від 05.12.2017 № 2222-VIII розроблено Держенергоефективності.

Схожі новини