Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ніколи не станемо васалами: Лукашенко розповів про відносини з Путіним

  • 18.08.2018, 20:19
  • 490

Президент Білорусі Олександр Лукашенко наголосив, що його країна ніколи не стане васалом якого-небудь іншої держави.

Також президент зауважив, що Білорусь відповідає на будь-яку агресію, передає «Белта».

«Що ми хочемо від Росії? Якщо Росія підписала з Білоруссю договір, угоду, ми вимагаємо, щоб це бездоганно виконувалося. І я відкрито кажу, що ми ніколи не станемо васалами жодної країни … Якщо нас штовхають ногами, ми змушені відповідати» , — сказав Лукашенко.

Він запевнив, що до Кремля «звітувати не їздить». Між країнами укладено безліч нормативно-правових документів та рішення можуть прийматися усно.

«Деякі, особливо росіяни, „плявузгають“, інакше не скажеш: „Лукашенко хоче щось показати або здатися Путіну“. Слухайте, ми один одного знаємо, напевно, більше 20 років. Мені що показувати треба Путіну? Він мене знає, як в народі кажуть, як облупленого. І я його так само знаю. Що нам один одному ще показувати», — заявив президент Білорусі.

Лукашенко також наголосив, що вважає білорусів, українців і росіян одним народом.

«Ми один народ фактично. Ми від одного кореня, — білоруси, росіяни та українці… Ми не хочемо повторення того, що відбувається в Україні з Росією — конфлікт цей. Нам це не треба. І Росії це не потрібно. Тому що у неї єдине вікно в 1 тис. км зі сходу на захід — це Білорусь. Росія потребує стабільної Білорусі», — заявив президент.

Схожі новини