Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дрогобичі обрали інвестора, що готовий вкласти € 100 млн у сміттєпереробний завод

  • 17.08.2018, 16:14
  • 517

У четвер, 16 серпня, на засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради затвердили інвестора, який хоче збудувати сміттєпереробний завод у Дрогобичі.

Як інформують на сайті Дрогобицької міськради, сміттєпереробний завод будуватиме ТОВ «ЕКО-СТАНДАРТ 10».

Керівником цього підприємства, яке займається неспеціалізованою оптовою торгівлею, є Андрій Стицишин. Статутний капітал підприємства 3 тис. грн.

На сайті Дрогобицької міськради вказано, що ТОВ «ЕКО-СТАНДАРТ 10» є офіційним партнером німецької фірми Solventure Ltd (власником патенту) та ІDS Сonsulting (фінансовим партнером).

«Переробка ТПВ, яку пропонує інвестор, полягає біохімічній обробці з подальшим виділенням теплової та електричної енергії. Щодо впливу на навколишнє середовище, то, за словами інвесторів, він є абсолютно екологічно безпечним, що підтверджують сертифікати якості. У Німеччині завод такої ж потужності, який планують спорудити у Дрогобичі, розташований за 300 метрів від найближчого населеного пункту», — йдеться у повідомленні міськради.

У Дрогобичі інвестори планують спорудити завод проектною потужністю з переробки сміття 100 тис. тонн відходів на рік, однак це питання ще узгоджуватиметься, оскільки інвестори планують брати за сировину ТПВ зі сміттєзвалища поблизу села Брониця. Термін будівництва заводу становить приблизно 3 роки. Як вказано у повідомленні, приблизна вартість будівництва такого сміттєпереробного заводу складає 100 млн євро, які в повному обсязі готова інвестувати німецька компанія Solventure Ltd та IDS Сonsulting.

Окрім цього, німецька компанія готова інвестувати в спорудження у Дрогобичі теплиць, які працюватимуть за рахунок теплової енергії, яка виділяється від переробки ТПВ.

Затвердження інвестора виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради є першим кроком. Після цього питання про затвердження інвестора винесуть на засідання сесії, після чого відбудеться підписання договору.

Схожі новини