Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Омелян: Після закриття залізниці до Росії, потяги спрямуємо до країн ЄС

  • 17.08.2018, 13:19
  • 518

Після зупинення залізничного сполучення з Росією потяги, які використовували на цьому напрямку, спрямують на захід, для підвезення громадян до країн Європейського союзу.

Про це на прес-конференції 17 серпня заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Усі ці поїзди, що використовуються для сполучення з РФ, можуть бути спокійно застосовані для внутрішнього переїзду українських громадян. Чи у напрямку курортів, чи на інших напрямках, де вони затребувані», — сказав Омелян.

Він наголосив, що після закриття сполучення з Росією залізниця не понесе збитків.

«Ці потяги будуть генерувати такий самий, або навіть більший прибуток на внутрішніх перевезеннях і сполученні на захід України — до країн ЄС. Тому збитків не буде взагалі. Ці всі поїзди не будуть стояти у відстійниках, вони будуть працювати і приносити прибуток „Укрзалізниці“», — сказав Омелян.

За його словами, з 2013 року пасажиропотік до Росії скоротився з 4 мільйонів осіб до 800 тисяч.

«Кажуть, що там є певна кількість заробітчан. Але якщо ви хочете працювати — то є достатньо робочих місць в Україні. Якщо ви хочете працювати закордоном — будь ласка, є країни ЄС. Там ви отримаєте більші гроші, комфортніші умови, в безпеці, захищеність своїх прав. Росія цих гарантій не дає. Будь-який українець під надуманими приводами може бути заарештований, затриманий і навіть убитий», — сказав Омелян.

Він наголосив, що «люди повинні інтегруватися в ЄС», а «в Росію їздити нічого».

Разом з тим Омелян не уточнив, коли ж буде закрите залізничне сполучення з Росією.

Схожі новини