Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заступник директора Укрпошти розповів, скільки втрачає компанія на доставці пенсії

  • 17.08.2018, 08:12
  • 492

Перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Чернявський розповів, що компанія втрачає 19 грн на кожній доставці пенсії.

Про це він сказав Українським Новинам.

«Ми на кожній доставці пенсій 19 грн втрачаємо, собівартість доставки вище на 19 грн, ніж винагорода за тарифом, який діяв, ну або діє до сих пір», — сказав він.

За його словами, Укрпошта ніяк не може домогтися затвердження тарифів, розрахованих на підставі оновленої мінімалки в зв'язку з доставкою пенсій через мережу Укрпошти, що в першу чергу стосується сільської мережі.

При цьому компанія знаходиться в технічних консультаціях з Мінфіном, за участю Мінсоцполітики, Пенсійного фонду.

«Поки рішення не знайдено, але я дуже сподіваюся, що це рішення незабаром все-таки з'явиться і це зніме питання життя і смерті Укрпошти, оскільки Міністерство інфраструктури новий тариф прийняло ще в листопаді минулого року і питання тільки в тому, щоб цей тариф почали застосовувати», — додав Чернявський.

При цьому він зазначив, що в структурі собівартості послуги більше 70% становить зарплата листоноші або оператора зв'язку і очікуване додаткове підвищення мінімальної зарплати до 4 200 грн для Укрпошти виявиться непосильним в плані забезпечення необхідного рівня зарплати листоношам.

Відзначимо, що Чернявський подав у відставку з 31 серпня.

Раніше Чернявський на зустрічі редакторів національних і регіональних газет, активістів Національної спілки журналістів розповідав про критичне становище Укрпошти, так як вже півроку залишається неврегульованим питання про тарифікацію Пенсійного фонду.

Схожі новини