Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Миколаївщині поліцейські знайшли плантацію конопель вартістю ₴12 млн

  • 16.08.2018, 16:57
  • 439

Поліція Миколаївської області виявила в одному з сіл Арбузинського району дві теплиці з конополею. Вартість рослин оцінили в 12 млн грн за цінами «чорного ринку».

Про це повідомила прес-служба облуправління поліції.

«На присадибній ділянці домогосподарства 47-річного чоловіка поліцейські виявили і вилучили 278 кущів конопель елітного сорту „голландка“. Зловмисник спеціально придбав будинок в одному з сіл Арбузинського району, територію якого обгородив двометровим парканом, і спорудив дві теплиці, облаштувавши їх системою вентиляції і крапельного поливу. Насіння коноплі він замовляв через інтернет, а наркорослини нібито „вирощував для кроликів“. Однак жодної тварини на території домоволодіння не було», — повідомили в поліції.

Обшук і вилучення наркотиків проводили співробітники Управління протидії наркозлочинності в Миколаївській області, інспекція з особового складу та співробітники Заводського відділу поліції. Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (вирощування конопель), після проведення експертизи буде вирішуватися питання про притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності.

Зауважимо, що канабіс є найпопулярнішим наркотиком в Україні. За ним йдуть опіати і стимулятори амфетамінового ряду (амфетамін, метамфетамін, екстазі).

Схожі новини