Передплата 2024 «Добра кухня»

Геращенко: Порошенко готовий помилувати 11 російських злочинців

  • 16.08.2018, 15:37
  • 394

Президент Петро Порошенко готовий помилувати 11 російських злочинців, засуджених в Україні, щоб звільнити політв’язнів Кремля.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України в Тристоронній контактній групі врегулювання кризи на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

Вона нагадала, що вже 11 громадян РФ, засуджених в Україні за важкі злочини проти нашого суверенітету, звернулися до свого президента Путіна з проханням повернути їх назад в Росію в обмін на українських політв'язнів.

Геращенко наголосила, що ці громадяни засуджені за дуже важкими статтями, в тому числі — за тероризм.

«Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв'язнів», — написала вона.

Геращенко також повідомила, що Україна направить на представників Росії в ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів — громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання до Путіна про обмін.

«Нагадую, поки що немає відповіді з боку РФ на ініціативу передати їм 36 диверсантів, шпигунів, терористів, злодіїв. Немає відповіді і на ініціативу зустрічі омбудсвумен в Мінську 21−22 серпня», — підсумувала Геращенко.

Схожі новини