Передплата 2024 «Добра кухня»

Синьо-жовті щитки футболіста Хачеріді спричинили істерику у росіян

  • 15.08.2018, 20:50
  • 818

Москва вимагає від УЄФА покарати українського гравця грецького клубу.

Після хорватських футболістів Домагоя Віди, Огнєна Вукоєвича, які вигукували на чемпіонаті світу у Москві гасло «Слава Україні!», нерви росіянам своїм вчинком попсував інший екс-гравець київського «Динамо» — Євген Хачеріді. Через нього у вотчині Путіна багато хто не знаходить собі місця, вимагає жорстко покарати гравця національної збірної України.

Вся метушня у російському футболі почалася після того, як грецький клуб ПАОК, за який тепер виступає 31-річний Хачеріді, сенсаційно «бортанув» із Ліги чемпіонів московський «Спартак». Вдома греки разом з українцями Хачеріді і Шаховим здолали росіян — 3:2, а на виїзді минулого вівторка зіграли з ними внічию — 0:0. Власник ПАОКу — росіянин грецького походження Іван Саввіді — пообіцяв своїй команді мільйон доларів премії. Крім матеріальної винагороди, український оборонець ПАОКу Хачеріді отримав ще й моральне задоволення.

Російським вболівальникам, які з трибун ображали його, показав синьо-жовті щитки на своїх ногах, нагадавши, що разом з іншими футболістами ПАОКу «нєпобєдімий «Спартак» декласували два українці. Згодом Євген на своїй сторінці у соцмережі Instagram виклав відповідну фотографію зі смайликами-біцепсами і прапорами Греції та України.

Російські футбольні чиновники аж виють від злості. Кажуть, що український футболіст вдався до провокації. Вимагають, аби контрольний, дисциплінарний і етичний комітети УЄФА відкрили дисциплінарне провадження протии Хачеріді. Мотивують своє прохання тим, що за регламентом екіпірування «не повинно містити жодних політичних, релігійних чи персональних гасел, заяв чи зображень».

Якщо УЄФА визнає Хачеріді винним, йому загрожуватиме штраф у декілька тисяч євро. Як відомо, за вигук «Слава Україні!» у роздягальні хорватської збірної згадуваного вище Вукоєвича ФІФА оштрафувала на 12,8 тис. євро. Українські фанати хотіли компенсувати Огнєну цю суму, але він сплатив її
сам.

Схожі новини